De kwaliteit van de woning

 

 
Elke woning die door ons verhuurd wordt, 
moet voldoen aan de elementaire veiligheids, - gezondheids- en woonkwaliteitsvereisten.

 

Conformiteitsattest

Elke woning die wij verhuren, moet een conformiteitsattest hebben. Dit attest reikt het agentschap Wonen-Vlaanderen of de gemeente uit na een positieve woningcontrole. Tijdens deze woningcontrole gaat Wonen-Vlaanderen na of de woning voldoet aan de kwaliteitsnormen.

Heeft je woning nog geen conformiteitsattest? 
Bereiken we met jou een akkoord over de huurprijs, de contractvoorwaarden, etc. dan vragen wij een conformiteitsonderzoek aan voor jou.

Woning bezichtigen

We maken een afspraak en komen jouw woning bekijken. Samen overlopen we de algemene en technische kenmerken van de woning en gaan we na of ze voldoet aan de geldende kwaliteitsnormen:

  • Hebben de ramen enkel of dubbel glas?
  • Is het dak geïsoleerd?
  • Hoe wordt de woning verwarmd?
  • Is er een trap/lift aanwezig?
  • Is er (zichtbare) vochtschade?
  • Is de woning (brand)veilig?

We baseren ons hiervoor voornamelijk op een checklist (‘technisch verslag’) die het agentschap Wonen-Vlaanderen gebruikt om een conformiteitsattest uit te reiken.

Renovatiewerken nodig?

Voldoet jouw woning niet aan de geldende kwaliteitsnormen?

Dan zullen we je adviseren om enkele verbeterings- en/of renovatiewerken uit te voeren. Dit kunnen kleine aanpassingen zijn, zoals een aarding plaatsen of extra verluchting voorzien, of uitgebreide renovatiewerken.

Voor zo’n renovatiewerken kan je soms een renovatiepremie, de Vlaamse Verbeterpremie en/of een sociale dakisolatiepremie krijgen.