Voordelen - Premies

Voordelen - Premies

 

 

Verhuren aan een SVK biedt tal van voordelen!

 

Voordelen

Huurgarantie

Je moet je niet langer zorgen maken over huurachterstallen!

Niet de onderhuurder, maar het SVK is verantwoordelijk voor de betaling van de huur. Wij garanderen je maandelijkse huurinkomsten voor de volledige periode van het huurcontract.

Onderhoud van de woning

Je krijgt de woning op het einde van het contract in dezelfde staat terug.

Wij zijn jouw huurder en zorgen ervoor dat je de woning aan het einde van het contract in de oorspronkelijke staat terugkrijgt.

Professionele partner

We nemen het beheer van jouw woning over en volgen alle administratieve taken op!

Je werkt samen met een professionele partner die veel ervaring heeft met het huren en verhuren van woningen. Het beheer van jouw woning en van de bijkomende administratieve taken wordt door ons opgenomen (opmaken huurcontract, registratie, opmaken plaatsbeschrijving, …).

Gunstige regeling in de personenbelasting    

Je wordt slechts belast op het (geïndexeerd) kadastraal inkomen.

Als u een woning verhuurt aan een professionele partner wordt u in principe belast op de werkelijke huuropbrengsten. Voor verhuring aan een SVK geldt een gunstigere regeling, waardoor u slechts bealst wordt op het (geïndexeerd) kadastraal inkomen.

Verlaagd tarief op de onroerende voorheffing

Je betaalt slechts 1,6% ipv 2,5%!

Als je aan ons verhuurt, kom je in aanmerking voor een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing. Je betaalt slechts 1,6% ipv 2,5%. Hierdoor betaalt u al snel meer dan 100 euro minder onroerende voorheffing per jaar.

Geen risico op leegstand(sheffing)

Wij gaan steeds op zoek naar nieuwe huurders.

Tijdens de looptijd van het huurcontract zorgen wij ervoor dat de woning verhuurd is. Hierdoor vermijden we lange leegstand en de bijbehorende leegstandsheffing.     

Geen gerechtelijke procedures

Alle gerechtelijke procedures worden door ons opgevolgd.

We zijn jouw huurder en dus ook verantwoordelijk voor alle huurdersverplichtingen. Je hebt geen rechtstreeks contact met de onderhuurder, waardoor je ook geen risico hebt op lange gerechtelijke procedures. Dit risico ligt volledig bij ons.

Klus-en renovatieploeg

Onze renovatieploeg kan helpen met herstellingen!

Het SVK werkt samen met de renovatieploeg van het OCMW. U kan op hen beroep doen indien er herstellingen dienen te gebeuren.

Verlaagd BTW-tarief voor nieuwbouwwoningen die sociaal verhuurd worden

Op 1 januari 2017 wijzigde de btw-wetgeving. Er is nu een verlaagd tarief voor woningen die ter beschikking gesteld worden van de sociale huurmarkt. Verhuurders genieten van een btw-tarief van 12% in de plaats van 21% voor de aankoop, bouw, renovatie, onderhoud, ... van woningen die onder meer verhuurd worden aan een SVK. Hier kan je meer informatie terugvinden.

Gunsttarief registratierechten

NIEUW vanaf 1 juni 2018!!

Wie na 1 juni 2018 een woning koopt en verhuurt aan een SVK geniet van het gunsttarief van de registratierechten. Wie een gezinswoning koopt, geniet van een verlaagd tarief van 7%. Dit voordeeltarief is ook van toepassing voor wie een woning koopt om die binnen de 3 jaar na aankoop te verhuren aan een erkend SVK voor minstens 9 jaar.

 

Premies

U komt in aanmerking voor premies!

Wil je jouw woning verbouwen of renoveren om nadien aan ons te verhuren? Dan heb je misschien recht op de renovatiepremie, op de Vlaamse Verbeterpremie en/of een sociale dakisolatiepremie. Soms zijn er nog provinciale of lokale premies.

Neem gerust contact op met ons als je nog vragen hebt over de premies waar u voor in aanmerking komt.

 

SVK Pro

Lancering nieuw project: samenwerking tussen sociale verhuurkantoren en private initiatiefnemers.  

Op 1 december 2020 lanceerde de VMSW de procedure SVK Pro 2020 naar private initiatiefnemers.

Via SVK Pro willen we private partijen, zoals ontwikkelaars, stimuleren om woningen te bouwen die ze voor een langere periode (18jaar) verhuren aan een sociaal verhuurkantoor (SVK).

Meer informatie vindt u terug op de website van VMSW via volgende link